Rygge ger inte upp ny linjetrafik

När Ryanair lämnade Rygge flygplats sex mil söder om Oslo år 2016 lade flygplatsen ner sin verksamhet för passagerartrafik. Sedan dess har man arbetat med att få ett nytt flygbolag till flygplatsen och nu blir det ingen öppning under våren 2020 som var planen, men Rygge ger inte upp.

I september stod det klart att Rygge flygplats, sex mil söder om Oslo, inte kommer att öppna för passagerarflygningar under våren år 2020 som var ett mål från flygplatsens ägare. Trots missräkningen satsar flygplatsen vidare på att locka till sig ett eller flera nya flygbolag för att kunna dra igång verksamheten som legat nere sedan år 2016 då Ryanair lämnade flygplatsen.

Jotunfjell Partners som äger Rygge flygplats har tidigare sagt att det är flera flygbolag som är intresserade av att börja flyga till flygplatsen som är ett lågprisalternativ till Oslo Gardermoen. Ett stort problem för Rygge är kapacitetsbrist bland lågprisflygbolagen dels på grund av problemen med Boeing 737 MAX, men också försenade leveranser av nya flygplan vilket hindrar flygbolagen från att expandera.

Efter beskedet att flygplatsen inte öppnar under första halvan av nästa år tar flygplatsen nu ny sats för förhandlingar med potentiella flygbolag och en av de tilltänkta aktörerna kan vara norska Ving, Spies, som genom Petter Stordalen kan tänka sig att använda flygplatsen för charterflyg. Andra flygbolag som varken avvisas eller bekräftas föra diskussioner med Rygge flygplats är Ryanair, easyJet, Norwegian och Wizz Air.

(Foto: Johanroed)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.