Project Sunrise har testat färdigt

Qantas tredje och avslutande testflygning inom Project Sunrise har nu landat i Sydney efter en flygning från New York med en flygtid på cirka 19 timmar.

Med en timmes försening lyfte Qantas avslutande testflygning inom ramen för Project Sunrise, QF 7879, från New York-JFK med destination Sydney. Direktflygningen mellan städerna som är den tredje testflygningen inom Project Sunrise markerar slutet på förberedelserna inför att Qantas ska ta beslut om flygbolaget ska börja flyga ultralånglinjer direkt från London respektive New York till Sydney, något som aldrig skett tidigare.

Den sista testflygningen genomfördes med en Boeing 787-9 Dreamliner som levererats ny från Boeings fabrik till Qantas underhållsbas i Los Angeles. Där har flygplanet sedan flugit direkt till New York för att sedan flyga och landa i Australien för första gången som testflygningen QF 7879.

Om Qantas beslutar sig för att gå vidare med Project Sunrise och lanserar direktlinjer till Sydney från London och New York är det dock Airbus A350-1000 som är flygplanet man vill flyga med. Detta då flygplanstypen bland annat ger flygbolaget bättre flexibilitet i form av besättningsplanering då man även har Airbus A330-flygplan i sin flotta.

Under de första 18 månaderna av trafik på de nya ultralånglinjerna kommer Qantas att ha besättningar som har mycket erfarenhet då man fortsatt vill utvärdera utmattningen hos besättningen med fokus på piloterna.

(Foto: Qantas)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.