Problem för isländsk lågprisstart

Biljettförsäljningen har inte startat i tid för isländska PLAY och därmed har flygbolaget problem med att betala ut lönerna till bolagets nuvarande anställda.

Det nya isländska lågprisflygbolaget PLAY som planerar att börja flyga från Keflaviks flygplats utanför Reykjavik skulle öppnat sin biljettförsäljning under november. Detta har dock inte skett och enligt check-in.dk har PLAY inte kunnat betala ut löner till de anställda som nu arbetar med att få det nya flygbolaget i luften.

Bakom PLAY står ett flertal tidigare anställda på konkursade WOW Air, och med nya PLAY planerar man att flyga till sex destinationer i ett första steg. Destinationerna som man tidigare aviserat att man vill börja flyga till från Reykjavik är Köpenhamn, Alicante, Berlin, London, Paris och Teneriffa. Under början av år 2020 ska PLAY flyga med två Airbus A321 och redan från maj nästa år ska man ha sex A321 i sin flotta som vid slutet av år 2020 ska ha växt till tio flygplan.

Även nya WOW Air lider av förseningar i sin planerade återkomst efter konkursen i mars i år. Bakom nya WOW Air står den amerikanska affärskvinnan Michele Ballarin och där har man tidigare annonserat att man ska börja sälja flygbiljetter i november för att börja flyga i december. Detta har dock inte inträffat än.

(Foto: Play)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.