Boeing pausar produktionen av 737 MAX

Boeing kommer tillfälligt att stoppa produktionen av Boeing 737 MAX med start i januari för att kunna prioritera de flygplan som är tillverkade och ska levereras.

I januari stoppar Boeing produktionen av 737 MAX. Detta då man vill prioritera de flygplan som man idag har på lager och ska levereras i kombination med att den amerikanske flygplanstillverkaren utvärderar framtiden för flygplanstypen.

Beslutet om att tillfälligt stoppa produktionen kommer dock inte innebära att några anställda kommer förlora jobbet på Boeing, utan de ska istället användas till andra uppgifter. Flygförbudet på Boeing 737 MAX har redan kostat tillverkaren runt nio miljarder dollar och redan strax innan beskedet att man pausar MAX-produktionen föll Boeing-aktien med fyra procent på den amerikanska börsen.

Boeing har tidigare hoppats på att 737 MAX åter ska vara i trafik vid slutet av året men den amerikanska luftfartsmyndigheten FAA har gjort det tydligt att så inte kommer att ske. Om och när Boeing 737 MAX blir certifierade av FAA ska även en liknande process ske i Europa genom EASA som beslutat att inte automatiskt godkänna FAAs process.

(Foto: Boeing)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.