Konkurs-slottar skapar nya flyglinjer från Paris

Efter att Aigle Azur, Frankrikes näst största flygbolag, gick i konkurs har den franska slottkoordinatorn COHOR tilldelat Aigle Azurs gamla slottar till bland annat Wizz Air och Lufthansa som startar nya flyglinjer som en följd av tilldelningen.

COHOR som bland annat tilldelar start- och landningstillstånd, slottar, på flygplatser i Frankrike har nyligen tilldelat det nu konkursade flygbolaget Aigle Azurs slottar till nya flygbolag med start från sommartidtabellen i slutet på mars 2020. De nya tilldelningarna innebär att ett antal nya flyglinjer Orly-flygplatsen utanför Paris startas.

Som en konsekvens av de nya slottarna kommer Lufthansa att börja flyga från Orly till München med två dagliga avgångar. Samtidigt planerar även lågprisflygbolaget Wizz Air att börja trafikera Orly med en daglig flygning vardera till Budapest och Sofia. Sedan tidigare flyger Lufthansa till och från Charles de Gaulle-flygplatsen medan Wizz Air använder sig av Beauvais drygt sju mil från Paris.

Förutom Lufthansa och Wizz Air ska även easyJet och Air Frances dotterbolag HOP! starta nya flyglinjer till Glasgow respektive Frankfurt. Övriga flygbolag som tilldelades nya slottar efter Aigle Azurs konkurs är Air Carabies, Corsair, Transavia France, La Compagnie och TAP Air Portugal. Flygbolag som misslyckades med att få ta del av de nya slottarna var bland annat Ryanair, Vueling, Ukraine International Airlines och Volotea.

(Foto: Muhammad ECTOR Prasetyo)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.