El Al planerar för ultralånglinjer

Israeliska El Al ska genomföra tre testflygningar för att eventuellt ge sig in på ultralånglinjemarknaden med direktflygningar från Tel Aviv till Australien.

Det israeliska flaggflygbolaget El Al följer nu efter Qantas in på ultralånglinjer när man ska genomföra minst tre testflygningar mellan Tel Aviv och Melbourne i Australien. Till skillnad från Qantas testflygningar som endast varit tillgängliga för ett fåtal personer att boka har El Al lagt ut flygningen LY 87 Tel Aviv-Melbourne den 2 april år 2020 i sitt bokningssystem. Även den 23 april och 14 maj finns liknande flygningar inplanerade i testsyfte.

El Al planerar att använda Boeing 787-9 på direktflygningarna till Australien som i bolagets konfiguration har plats för 282 passagerare. Flygtiden mellan Tel Aviv och Melbourne är beräknad till 16 timmar och 15 minuter med priser som startar på 973 dollar för en enkelbiljett.

Om allt går som planerat på testflygningar kommer El Al att lansera en direktlinje till Melbourne från Tel Aviv med Boeing 787 vilket gör att resenärer hos El Al kan spara mycket restid. Detta då El Al idag har förbindelser med Melbourne genom transfer i Hong Kong och Bangkok.

(Foto: Adam Moreira)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.