Ny Air Baltic-linje från Göteborg

Den 29 mars börjar Air Baltic att flyga till Vilnius från Göteborg som en del av en större expansion från flygbolaget. Det blir bolagets andra linje från Landvetter då man sedan tidigare flyger till Riga från Göteborg.

Den 29 mars börjar Air Baltic flyga direkt till Vilnius från Landvetter två gångar i veckan på året runt-basis och blir det enda flygbolaget som trafikerar sträckan. Trafiken mellan Sverige och de Baltiska länderna växer årligen och en efterfrågan märks på linjen mellan västra Sverige och den litauiska huvudstaden.

”Vi välkomnar satsningen som Air Baltic gör på regionen genom att lansera ytterligare en utrikeslinje och en andra destination från Göteborg Landvetter Airport. Vi är glada att återigen ha en direkt förbindelse med Vilnius, och vi vet att linjen uppfyller efterfrågan från både privat- och affärsresenärer i Västsverige som vill nå Litauen enkelt och bekvämt, liksom för östeuropeiska resenärer som vill besöka vår växande region”, säger Anna Strömwall, flygplatschef på Göteborg Landvetter Airport.

Sträckan Göteborg-Vilnius kommer att trafikeras på torsdagar och söndagar. Avgångstid från Göteborg både torsdag och söndag är klockan 20.30 med ankomst till Vilnius klockan 23.05 lokal tid. Från Vilnius flyger Air Baltic klockan 19.05 lokal tid med ankomst till Göteborg klockan 19.50 både torsdagar och söndagar. Samtliga flygningar ska genomföras med Airbus A220-300.

Förutom Vilnius-Göteborg har Air Baltic presenterat ytterligare åtta nya flyglinjer från Baltikum som man planerar att starta under nästa år. Från Tallinn ska Air Baltic börja trafikera Hamburg, Rom, Zürich och Nice medan Vilnius, förutom Göteborg, får nya flygningar till Hamburg, Zürich, Dubrovnik och Rijeka i Kroatien.

(Foto: Javier Rodríguez)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.