Smuggelmotorcykel kostar flygbolags-VD jobbet

Vid en leveransflygning av en ny Airbus A330neo till Garuda Indonesia har den indonesiska tullen upptäckt och beslagtagit flera dyrbara föremål efter misstänkt smuggling. Bland det beslagtagna godset finns bland annat en Harley-Davidson motorcykel och detta har kostat Garuda Indonesias VD jobbet.

Den 4 december landade en splitterny Airbus A330-900neo efter en leveransflygning från Airbus i Jakarta. Det nya Airbus-planet som beställts av statsägda Garuda Indonesia fastnade dock hos tullen då man upptäckte högt värderat gods som inte varit deklarerat i tullen inför ankomsten till Indonesien. Detta trots att det inte funnits några passagerare ombord på leveransflygningen.

Bland det icke deklarerade godset fanns bland annat en Harley-Davidson motorcykel och ett antal hopfällbara cyklar. När upptäckten av smuggelgodset nådde den indonesiska regeringen kom det ett tydligt besked. Alla anställda på Garuda Indonesia som kan kopplas till smugglingen kommer att förlora sina jobb.

Även Garuda Indonesias VD, Ari Ashkara, kommer att bli av med jobbet i efterspelet av smugglingen. Detta då den indonesiska regeringen fått ta del av dokument som visar att det är självaste VD Ashkara som betalt den Harley-Davidson motorcykel som flugit med Airbus-flygplanet utan att ha deklarerat den inför tullen i Indonesien.  

”Det här fallet gör mig otroligt ledsen. Medan jag arbetar med att förbättra landets framtoning så verkar vissa människor inom de statsägda bolagen inte vara redo för detta”, säger Erick Tohir ansvarig minister för statsägda bolag i Indonesian där Garuda Indonesia ingår.

(Foto: Alex Cheban)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.