Drygt hälften av Ryanair-linjerna försvinner från Skavsta

32 flyglinjer blir 14 när Ryanair nu presenterat flygschemat för Stockholm Skavsta efter beslutet att lägga ner basen på flygplatsen utanför Nyköping.

När sommartidtabellen tas i bruk den 29 mars flyttar Ryanair fyra Boeing 737-800 från basen på Stockholm Skavstas flygplats. Detta innebär att basen på flygplatsen stängs och med det försvinner även 18 flyglinjer från Skavsta vilket är ett hårt slag för flygplatsen.

Beslutet av Ryanair att stänga sin bas på Skavsta grundar sig i att man drabbas av kapacitetsbrist när Boeing 737 MAX är belagd med flygförbud och det innebär snart slutet på flygningar från Stockholm Skavsta med Ryanair till Bryssel, Banja Luka, Paphos, Beziers, Paris Beauvais, Rhodos, Rom Ciampino, Venedig, Rijeka, Malta, Podgorica, Nis, Barcelona, Palma, Bremen, Düsseldorf Weeze, Memmingen och Kiev.

Ryanairs flyglinjer till och från Malaga, Alicante, Milano Bergamo, Edinburgh, Gdansk, Krakow, Neapel, Poznan, Prag, Pisa, Thessaloniki, London Stansted, Warszawa Modlin och Zadar kommer fortsätta att trafikeras som vanligt från Skavsta.

Stockholm Skavsta Airport skriver i ett pressmeddelande att det kan tilläggas att Wizz Airs liksom Laudamotions flyglinjer fortsätter att trafikeras som tidigare.

Skavsta är en av få flygplatser som visat på positiva passagerarsiffror under 2019 jämfört med 2018. Detta är dock något som blir svårt att efterleva under 2020 efter Ryanairs besked att lägga ner 18 av 32 flyglinjer från flygplatsen.

(Foto: Babbsack)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.