SAS byter flygplats i Tokyo – ny linje till Haneda

Flygplatsbyte i Tokyo innebär att SAS börja att flyga till Haneda flygplats utanför den japanska huvudstaden när sommartidtabellen tar sin början i slutet på mars, vilket är samtidigt som ANA börjar flyga från Haneda till Stockholm.

Den 29 mars då sommartidtabellen år 2020 tar sin början byter SAS flygplats i Tokyo på sin linje från Köpenhamn. SAS väljer att sluta trafikera Narita-flygplatsen till förmån för Haneda-flygplatsen. Bytet ska förutom att öka tillgängligheten till centrala Tokyo även öppna upp 30 inrikesdestinationer i Japan genom Star Alliance-partnern ANAs hubb på Hanedas flygplats.

Den nya direktlinjen Köpenhamn-Tokyo Haneda kommer att trafikeras med SAS nya flygplan Airbus A350. Planet, som är det mest bränsleeffektiva på marknaden, kommer att minska utsläppen med 30 procent jämfört med tidigare generationer av liknande långdistansplan.

”Japan är redan en mycket populär destination, och detta blir ett positivt lyft för våra resenärer, både för affärs- och turistresor. Den nya rutten erbjuder en attraktiv tidtabell till Haneda, och kommer förhoppningsvis uppskattas av våra resenärer i Skandinavien och Japan”, säger Rickard Gustafson, VD, SAS.

När SAS börjar att trafikera sin nya linje till Haneda börjar även japanska ANA att flyga till Stockholm Arlanda från Haneda-flygplatsen och de båda nya linjerna ska stötta de olympiska och paraolympiska kommittéerna i de tre skandinaviska länderna, som valt SAS till huvudpartner under OS i Tokyo 2020.

”SAS ser fram emot möjligheten att flyga till Haneda från sommarsäsongen 2020 i tid för OS och Paralympics. SAS målsättning med det här initiativet att stötta de danska, norska och svenska lagen och deras ledare på deras resa mot OS”, säger Rickard Gustafson.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.