Splitterny ATR sätts in på Örnsköldsvik

Responsen från Örnsköldsvik på att BRA börjar flyga till Stockholm har varit över all förväntan positiv och nu presentar flygbolaget nyheten att man kommer flyga med fabriksnya flygplan på sträckan.

När BRA i november presenterade sitt beslut att börja flyga mellan Örnsköldsvik och Stockholm Bromma i början av februari gjordes den första bokningen från Örnsköldsvik bara två timmar efter nyheten släpptes. Nu kommer mer då BRA beslutat sig för att trafikera den nya linjen från Örnsköldsvik med en splitterny ATR 72-600 och samtidigt öppnat upp bokningen av sommarens flygningar från Örnsköldsvik.

”Responsen från Örnsköldsvik, sen vi berättade att vi skulle öppna linjen, är enormt positiv och glädjande. Därför känns det rätt att redan nu öppna upp för bokning av sommarens flygresor”, säger Ulrika Matsgård, som är kommersiell chef för flygbolaget BRA.

Den nya ATR 72-600 som ska flyga från Örnsköldsvik kommer att levereras från ATRs fabrik i månadsskiftet mars och april och har precis som BRAs övriga ATR 72 plats för 72 passagerare. ATR-72 600 är den absolut senaste modellen av världens bränsleeffektivaste och därmed klimatsmarta, så turbopropflygplan. Bränsleförbrukningen per mil motsvarar en mopeds per person.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.