SAA ska rekonstrueras

Efter en turbulent tid för statsägda South African Airways under de senaste veckorna står det nu klart att den sydafrikanska staten ska rekonstruera det krisande flygbolaget som är satt i konkursskydd.

De senaste veckorna har South African Airways drabbats av strejker bland personalen mot uppsägningar på grund av en dålig ekonomi för flygbolaget som blöder pengar. För att undvika en konkurs för det statsägda flygbolaget planerar den sydafrikanska staten att rekonstruera flygbolaget.

Det är oklart vad rekonstrueringen av flygbolaget kommer innebära förutom att man från Sydafrikas håll sagt att flygbolaget inte kan fortsätta i sin nuvarande form. I ett pressutskick säger staten dessutom att strejken bland flygbolagets personal skadat flygbolaget och dess rykte kraftigt.

För South African Airways finns det ett flertal faktorer som arbetar mot flygbolaget. En av dem är en ökad konkurrens där resande till Nordamerika kan resa via Europa med fler möjligheter än de som South African Airways kan erbjuda genom sina direktflygningar från Sydafrika. Det samma gäller för resor till Asien där Mellanösternbolagen Emirates, Etihad och Qatar Airways tar stora delar av resenärerna som reser från södra Afrika.

Det faktum att Star Alliance-kollegan Ethiopian Airlines expanderat kraftigt under de senaste åren i Afrika kan också bidra till South African Airways nu mycket kärva situation som har kostat och ser ut att kosta ännu mer bidrag till flygbolaget för den sydafrikanska staten.

(Foto: Bahnfrend)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.