Brittiskt parti – förbjud privatflyg med fossilt bränsle

Det brittiska partiet Labour har kommit med ett förslag om att förbjuda alla flygningar till och från samt inom Storbritannien med privatjets som flyger med fossilt bränsle från år 2025.

Om brittiska Labour kommer till makten vill man göra det betydligt svårare att flyga med privatjet till och från Storbritannien, åtminstone med fossilt bränsle. Paritet har nämligen presenterat ett förslag om att från år 2025 förbjuda alla flygningar med privatjets som flygs med fossilt bränsle. Detta för att minska flygets klimatpåverkan.

Det föreslagna förbudet hoppas man ska driva på utvecklingen av el-flygplan, en utveckling som Labour menar går för långsamt idag. På samma ämne skriver The Guardian att 40 procent av flygningar med privatjets är tomma och är positionsflygningar, och att en flygning med en privatjet är sju gånger värre för klimatet jämfört med en resa i Business Class på ett reguljärflyg.

Huruvida förslaget om ett förbud mot fossilt flygbränsle för privatjets blir verklighet återstår att se, men om det blir verklighet riskerar det att kraftiga påverka Storbritanniens attraktivitet. Dessutom kommer de fem London-flygplatserna att drabbas hårt av förbudet, om det inte finns ett fossilfritt bränsle tillgängligt för flygbolagen att använda istället. Detta då hälften av affärsflyget till och från Storbritannien trafikerar London.

(Foto: Pedro Aragão)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.