Ny inrikeslinje på gång i Danmark

Trots en svag utveckling av den danska inrikestrafiken under året överväger nu ett flygbolag att starta en ny inrikeslinje till Köpenhamn från Esbjerg som senast år 2014 hade flygförbindelser med den danska huvudstaden.

Både den svenska och danska inrikestrafiken har minskat under 2019, men detta hindrar inte ett än så länge hemligt flygbolag att planera för en ny inrikeslinje i Danmark. Med start under nästa år hoppas Esbjergs flygplats att återfå en flygförbindelse med Köpenhamn Kastrup vilket man inte haft sedan år 2014.

Esbjergs flygplats har under året presenterat potentialen som man ser på Esbjerg-Köpenhamn för ett antal flygbolag och ett av dem har visat intresse för linjen som förhoppningsvis ska startas under nästa år. Det finns inga uppgifter om hur många avgångar som ska flygas och vilken flygplanstyp som ska användas på sträckan.

Det flygbolag som är intresserade av Esbjerg-Köpenhamn måste dock se till att få ett interline-avtal med främst SAS för att resenärer enkelt ska kunna resa vidare från Kastrup. Vikten av ett interline-avtal på Kastrup har Esbjergs flygplats visat i en undersökning bland lokala företagare.

När Esbjerg senaste hade en flyglinje till den danska huvudstaden, år 2014, genom lokala ES Air, hade man inget interline-avtal vilket skapade problem för resenärer som ville resa vidare från Kastrup.

ES Airs flygningar under år 2014 varade endast i 27 dagar innan man lade ner Esbjerg-Köpenhamn. Nu hoppas Esbjergs flygplats på en linje till Köpenhamn som varar betydligt längre och kan konkurrera med SAS flyglinje från närbelägna Billund till Köpenhamn.

(Foto: Stahlkocher)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.