Norwegian minskade kapaciteten med 27 procent i november

Norwegians trafiksiffror för november visar att enhetsintäkterna ökade för åttonde månaden i rad medan kapaciteten minskade med hela 27 procent, något som dock är helt enligt bolagets strategi.

Enhetsintäkterna för Norwegian ökade med hela 18 procent och kabinfaktorn med 4,2 procentenheter till 83 procent under november. Totalt flög 2 283 821 passagerare med Norwegian i november. Punktligheten var på 86,2 procent, upp 3,7 procentenheter och flygbolaget genomförde 99,8 procent av de planlagda flygningarna. 

”Jag är mycket glad över att vi fortsätter att leverera ökade enhetsintäkter, högre kabinfaktor och bättre punktlighet. Den planerade kapacitetsminskningen påverkar siffrorna positivt, helt enligt vår strategi om att gå från tillväxt till lönsamhet”, säger Geir Karlsen, tillförordnad koncernchef och finansdirektör på Norwegian.

Den totala trafiken minskade med hela 23 procent och kapaciteten minskade med 27 procent under november vilket är ett tydligt tecken på Norwegians strategi om att gå från tillväxt till lönsamhet.

”Även den här månaden har vi justerat linjenätet och kapaciteten för den kommande vintersäsongen samt nästa sommar för att säkerställa att vi är väl positionerade för att möta efterfrågan”, säger Geir Karlsen.

I november minskade bolaget CO2-utsläppen till 73 gram per passagerarkilometer, vilket är en minskning med 6 procent jämfört med samma månad förra året. Detta trots att Boeings MAX-flygplan står på marken och bolaget har varit tvungna att hyra in äldre ersättningsplan. Om enbart Norwegians egna flygplan hade räknats gällande utsläppssiffrorna skulle utsläppsminskningen varit ännu större den här månaden. 

(Foto: RHL Images)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.