Europeiskt lågprisflygbolag väljer B737 MAX 10

Det Air France-KLM ägda lågprisflygbolaget Transavia vill ersätta sina Boeing 737 med MAX-flygplan framöver, men man väntar med en order tills B737 MAX är omcertifierat.

För lågprisflygbolaget Transavia som har baser i Frankrike och Nederländerna är det inte frågan om man ska ersätta sina befintliga 80 stycken Boeing 737 NG med nya Boeing 737 MAX, utan när. Detta trots två krascher och det efterföljande flygförbudet för MAX-flygplanet.

Transavias koncerndirektör Petra de Ruiter har sagt till holländska Luchtvaartnieuws Magazine att det blir MAX-flygplanen som ersätter Next Generation hos flygbolaget, men att ordern kommer att dröja ända tills det är bevisat att Boeing 737 MAX är säker att flyga med.

Transavia har även bestämt sig för att det är den största varianten av MAX-flygplanet, MAX 10 som man ska köpa in. Det innebär en kapacitetsökning jämfört med de Boeing 737-700 samt B737-800 som bolaget har idag då MAX 10 har plats för omkring 200 passagerare.

(Foto: Marvin Mutz)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.