Lufthansa skrotar Eurowings på långlinjerna

Lufthansa planerar att skrota Eurowings-varumärket på långlinjer under nästa år då projektet med Eurowings lågpris resulterat i ständiga förluster.

År 2014 presenterade Lufthansas VD Carsten Spohr Eurowings som varumärket för koncernens långlinjer till lågpris. Nu fem år senare ska Eurowings försvinna på långlinjerna då bolaget inte lyckats leverera någon vinst utan istället idel stora förluster.

Under nästa år kommer Lufthansa därför att presentera ett nytt varumärke som man ska använda för långlinjer till lågpris inriktat på USA och Karibien. Samtidigt kommer fokuset på långlinjerna att läggas på Frankfurt och München vilket innebär att Düsseldorf kommer tappa flera långlinjer med Eurowings.

Modellen med att flytta Lufthansas långlinjer till lågpris till bolagets hubbar liknar Lufthansa-bolaget SWISS upplägg i Zürich där deras dotterbolag Edelweiss som är inriktat på fritidsresenärer kompletterar moderbolagets långlinjer.

Under tiden som Eurowings trafikerat långlinjer främst med Airbus A330, har man årligen gjort förluster på 20 miljoner euro, vilket inte är hållbart och därför är äventyret på långlinjer snart slut för bolaget. Eurowings Europtrafik däremot visar på vinst och där använder Lufthansa Eurowings som sitt vapen mot konkurrenter som Ryanair och easyJet.

Om beslutet att Eurowings lämnar långlinjer kommer att påverka Brussels Airlines som flyger ett flertal flygplan för lågprisflygbolaget är oklart.

(Foto: Uwe Fränken)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.