FAA – Piloter med diabetes ska få flyga passagerare

FAA möjliggör nu för personer med diabetes att utbilda sig till pilot för kommersiella flygningar då behandlingen av sjukdomen förbättrats och att privata piloter med diabetes tillåtits flyga sedan 1996.

Personer med diabetes som behandlas med insulin får nu möjlighet att bli piloter på kommersiella flygningar då den amerikanska luftfartsmyndigheten FAA nu lyfter på sina restriktioner för amerikanska piloter.

FAA gör det möjligt för personer med diabets som behandlas med insulin att genomföra läkarundersökningar för ett medicinskt intyg i Klass 1 och Klass 2 vilket krävs för att få flyga kommersiellt med passagerare. Sedan år 1996 har det varit tillåtit för privata piloter med diabetes att flyga med ett FAA certifikat.

Tidigare har både Storbritannien och Kanada låtit piloter med diabetes flyga passagerarflygningar. I Sverige är det enligt diabetes.nu inte tillåtet att arbeta som pilot med diabetes som behandlas med insulin.

(Foto: dschwen)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.