Camilla Sperling blir ny vd på Karlstad Airport

I våras aviserade Karlstad Airports VD Hans Wennerholm sin pensionsavgång och under hösten har en rekryteringsprocess för hans ersättare pågått. Nu är det klart att tillträdande VD blir Camilla Sperling, nuvarande flygoperativ chef på BRA.

Den 1 april år 2020 tar Camilla Sperling över som VD på Karlstad Airport då den nuvarande, Hans Wennerholm, går i pension. Camilla Sperling har arbetat i ledande positioner i flygbranschen under större delen av sitt yrkesliv och hon är i grunden pilot. Just nu arbetar Sperling som flygoperativ chef på BRA.

”Med Camilla får vi en VD med gedigen branschkunskap och lång erfarenhet av personalledning. Vi ser fram emot att få börja jobba tillsammans med henne”, säger Mikael Lundström, ordförande för Karlstad Airports styrelse.

Camilla Sperling, som redan planerat för att flytta till Värmland när Karlstad Airport aviserade att man sökte en ny VD kommentar sin ny tjänst så här:

”Jag ser fram emot att få jobba för en region som ligger mig så varmt om hjärtat, med frågor jag verkligen brinner för. Det är fantastiskt roligt att få det här förtroendet”, säger Camilla Sperling.

Sperling har flera utmaningar att ta tag i då passagerarsiffrorna för Karlstad Airport befinner sig i fritt fall med endast reguljär trafik till Stockholm Arlanda genom Air Leap. Karlstad har än så länge inte lyckats locka till sig en ny operatör på flyglinjen till Frankfurt via Jönköping sedan flybmi gick i konkurs i början av året.

(Foto: Karlstad Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.