Sveg går med i el-flygsprojekt

Initiativet Green Flyaway som möjliggör för tester av el-flygplan och drönare i Sverige och Norge utökas med en ny flygplats då Härjedalen Sveg Airport går med projektet.

Green Flyaway grundar sig i att använda luftrummet mellan Härjedalen, Tröndelag och Jämtland som en testarena för elflyg och drönare. Projektet som består av Östersunds kommun, den norska Rørosregionen, Länsstyrelsen i Jämtland, Region Jämtland Härjedalen, Swedavia, Røros Flyservice, Avinor och Trondheims kommun utökas nu till att även innefatta Härjedalen Svegs flygplats.

”Det finns tre huvudmotiv för Härjedalens kommun att gå med i projektet, Härjedalen får möjlighet att vara med i framkanten vid utvecklandet av ny teknik, det stärker vårt samarbete med våra norska grannar och samarbetet i regionen. Det ger även ökat nyttjande av flygplatsen och luftrummet”, säger Mathias Wiberg, flygplatschef på Härjedalen Svegs flygplats.

Redan den 3 december kommer det första el-flygplanet att landa på Svegs flygplats för att testas vid kallare klimat. Sedan tidigare ingår flygplatserna Åre Östersund, Røros och Trondheim i Green Flyaway.

(Foto: Skistar)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.