Ryanair lägger ner basen på Skavsta

Efter leveransproblem för Ryanairs Boeing 737 MAX har flygbolaget beslutat att lägga ned sin bas på Stockholm Skavsta flygplats när sommartidtabellen tar sin början i slutet på mars.

Ryanair stänger sin bas på Stockholm Skavsta Airport när sommartidtabellen tar sin början i slutet på mars. Anledningen är flygförbudet och de leveransproblem som följt med Boeing 737 MAX vilket skapar kapacitetsbrist för det ständigt expanderade lågprisflygbolaget.

Avvecklingen av basen innebär att Ryanair flyttar fyra Boeing 737-800 från Skavsta till andra baser samtidigt som trafiken på Skavsta framöver ska flygas från andra Ryanair-baser i Europa.

Beskedet från Ryanair innebär att inget bolag har någon bas på Skavsta flygplats och förutom Ryanair trafikerar även Wizz Air och Ryanairs dotterbolag Lauda flygplatsen utanför Nyköping.

Det är i nuläget oklart om nedläggningen av basen på Skavsta kommer innebära att Ryanair lägger ner flyglinjer eller om de fortsatt ska trafikera samtliga med besättningar och flygplan från andra baser. Enligt Skavstas marknadschef Lena Josefsson är nedläggningen av basen tillfällig. Sedan tidigare står det klart att Ryanairs flygningar till serbiska Nis läggs ner från den 28 mars år 2020.

Förutom Stockholm Skavsta lägger Ryanair även ner sin bas i tyska Nürnberg. Kvar i Sverige har Ryanair en bas på Göteborg Landvetter med en Boeing 737-800 baserad.

(Foto: TS Eriksson)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.