Nytt nödlån till Alitalia

Den italienska staten har godkänt ett nödlån på 400 miljoner euro till Alitalia i väntan på att en överenskommelse om flygbolagets framtid är nådd.

Med ständiga misslyckande att hitta en ny ägare till det jämt och ständiga ekonomiskt tyngda flygbolaget Alitalia har den italienska staten nu tvingats till att bevilja ett nödlån till flygbolaget på 400 miljoner euro i väntan på att man ska få till en lösning.

Det italienska järnvägsbolaget FS Italiane har vid flera tillfällen arbetat med att få till en överenskommelse om ett övertagande av Alitalia, bland annat tillsammans med Delta Air Lines och easyJet. Försöken har dock misslyckats gång på gång och i november sade man att ytterligare ett försök har misslyckats.

Vad som nu ska hända med Alitalia är alltså oklart och det återstår att se om det går att finna en lösning för det italienska flygbolaget som under förra året gjorde en förlust på 343 miljoner euro. Flygbolaget har sin hubb på Fiumcino-flygplatsen utanför Rom där de flesta av bolagets flygningar utgår ifrån. Även Linate-flygplatsen i Milano betraktas som en hubb för flygbolaget som har ett 100-tal flygplan i sin flotta.

(Foto: Alessandro Ambrosetti)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.