Finnair ökar till Japan

Som ett steg i att behålla en hållbar och vinstdrivande tillväxt utökar Finnair sin säsongslinje till Sapporo till en året runt linje från Helsingfors och lägger samtidigt till fler avgångar till Osaka.

Redan innan Finnair har börjat att trafikera vinterlinjen Helsingfors-Sapporo kommer man med beskedet att linjen inte blir inte vinterlinje utan ska flygas året runt. Detta som en del i bolagets strategi att behålla en lönsam tillväxt enligt ett pressmeddelande från flygbolaget.

Linjen Helsingfors-Sapporo, som är Finnairs femte linje till Japan, kommer att starta med två flygningar i veckan från den 15 december och ska flygas med Airbus A330-300. Finnair är det enda europeiska flygbolaget som trafikerar Sapporo med direktflygningar till Europa.

Finnair kommer även att utöka kapaciteten på flygningar från Helsingfors till Osaka med start under sommartidtabellen nästa år genom ytterligare två flygningar varje vecka. Det innebär att man kommer flyga till den japanska staden tolv gånger i veckan.

Både Helsingfors-Sapporo och Helsingfors-Osaka trafikerar Finnair i samarbete med Japan Airlines och som en del i Siberian Joint Venture som förutom Finnair och Japan Airlines inkluderar British Airways och Iberia. Samarbetet syftar till att ge fler möjligheter och flexibilitet för flygbolagens respektive kunder för resor mellan Europa och Japan.

(Foto: Valentin Hintikka)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.