Wizz Airs VD – förbjud Business Class

Business Class-resenärer släpper ut dubbelt så mycket koldioxid som passagerare i ekonomiklass. Därför bör Business Class förbjudas, åtminstone menar Wizz Airs VD Jozsef Varadi detta.

Wizz Airs VD och grundare Jozsef Varadi menar att personer som reser i Business Class släpper ut dubbelt så mycket koldioxid som personer som flyger i ekonomiklass för att man tar upp mer plats ombord på flygplanet. På grund av detta tycker Jozsef Varadi att Business Class ska förbjudas ur ett klimatperspektiv på flygningar som är under fem timmar.

En tidigare undersökning om utsläppen från Business Class-resenärer gjordes under 2018 av International Council on Clean Transportation, ICCT, och den visar att utsläppen är 2,7 gånger större från affärsresenärer jämfört med resande i ekonomiklass. Undersökningen från ICCT baseras på 20 flygbolag och deras linjer mellan Europa och Nordamerika enligt check-in.dk.

Det är kanske inte så förvånande att en VD för ett av Europas största lågprisflygbolag kommer med uttalande om att förbjuda Business Class när man inte är i närheten av att erbjuda produkten själva. Dessutom har lågprisflygbolagen generellt en högre kabinfaktor än övriga flygbolag vilket innebär lägre utsläpp per passagerare, något som flygbolagen gärna marknadsför.

(Foto: SAS)

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.