Islands första kinesiska flyglinje klar

Juneyao Air förlänger nu ytterligare avgångar på sin linje Shanghai-Helsingfors till både Island och Dublin vilket innebär att Reykjavik får sin första kinesiska flyglinje någonsin.

Sedan tidigare har kinesiska Juneyao Air meddelat att man förlänger sin linje Shanghai-Helsingfors till Manchester, men nu har flygbolaget också presenterat en förlängning av linjen till både Reykjavik och Dublin under sommaren år 2020.

Juneyaos Boeing 787-9 Dreamliner som flyger Shanghai-Helsingfors står nu outnyttjad på Helsingfors flygplats från landningen vid klockan 05.20 tills att returflygningen tillbaka till Shanghai avgår vid 15-tiden. Det är i detta tidsspannet som Juneyao planerar att hinna med flygningar till Reykjavik, Dublin och Manchester under nästa sommar när man ska flyga dagligen på Helsingfors-Shanghai.

Från Helsingfors kommer Juneyao sedan att flyga tre gånger i veckan till Manchester och två gånger vardera till Dublin och Reykjavik som med beskedet av Juneyaos linjestart i slutet på mars 2020 får sin första flyglinje till Kina. Förutom Juneayo Air har även Tinajin Airlines, Beijing Capital Airlines samt Air China nämnts som flygbolag som vill börja flyga mellan Kina och Island.

Det är dock inte första gången som det blir flygningar till Asien för Islands del då WOW Air under en kort period förra vintern flög Reykjavik-New Delhi.

(Foto: Tang Xiaoyu)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.