Flygplansoptimering för att befästa Hong Kongs hubb-position

Cathay Pacific Group ska optimera sin flygplansflotta i sina flygbolag, Cathay Pacfic, Cathay Dragon och Hong Kong Express för att skapa bättre förbindelser och förstärka Hong Kongs status som en av de ledande flygplatserna i Asien.

Optimeringen av Cathay Pacifics Groups flygplansflotta fördelat på de tre flygbolagen Cathay Pacific, Cathay Dragon och Hong Kong Express rör till en början 65 nya flygplan som ska levereras till koncernen innan år 2024 innehållande 21 Boeing 777-9, tolv Airbus A350-900/1000 samt 32 A321neo.

Den största rockaden som nu görs är att de 32 Airbus A321neo som ska levereras kommer fördelas jämt mellan Cathay Dragon och Hong Kong Express där Cathay tar emot 16 stycken mellan år 2020 och 2022. Hong Kong Express tar därefter emot 16 stycken A321neo mellan 2022 och 2024.

Optimeringen av flygplansflottorna för de tre flygbolagen sker då man vill befästa Hong Kongs flygplats som en av de ledande hubb-flygplatserna i Asien. Cathay-gruppens tre flygbolag är de två respektive fjärde största flygbolagen på Hong Kongs flygplats sett till kapacitet, fördelat i ordningen Cathay Pacific, Cathay Dragon och Hong Kong Express. På tredje plats återfinns Hong Kong Airlines.

Samtidigt som Cathay-gruppen försöker förstärka Hong Kong som hubb har flera flygbolag, däribland SAS, den senaste tiden minskat sin kapacitet till finansstaden på grund av oroligheter i staden.

(Foto: BriYYZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.