Så sparar du pengar när du bokar flyg under 2020

Resesöksajten momondo lanserar nu guiden Travel Smart, som syftar till att tipsa konsumenter om hur de ska tänka i samband med sina hotell- och flygbokningar för de mest populära destinationerna under nästa år ur ett ekonomiskt perspektiv. Statistiken visar bland annat att man i genomsnitt tjänar mest pengar på att boka sin resa 51 dagar innan avfärd, att tisdagar är den bästa dagen för avfärd, och att man bör undvika avfärdsresa på morgonen.

I takt med att vintern närmar sig drömmer sig många svenskar bort till varmare breddgrader. Vare sig man trånar efter en solig tillflyktsort för att övervinna de grådaskiga dagarna eller en weekend till en livlig stad för att fylla på energidepåerna, blir det annalkande årsskiftet årets högsäsong för reseplanering.

För att hjälpa resenärer att skala ner sin semesterbudget för 2020 har resesöksajten momondo analyserat miljontals resesökningar för att kunna delge konsumenter information om den bästa möjliga tiden att boka flyg och hotell för att kunna spara pengar.

Baserat på en analys över det senaste året har resesökmotorn funnit att du som resenär kan spara stora summor genom att boka din kommande resa vid rätt tidpunkt, så mycket som upp till 42 procent på flygningar jämfört med om du istället bokar på den dyraste dagen, när det kommer till internationella resor. Momondos data visar även att priserna skiljer sig baserat på destinationen, där den bästa tiden att boka är beroende av huruvida semestermålet är beläget inom- eller utanför Europa.

”Det finns en uppsjö av myter och sägningar vad gäller den bästa tiden att boka din semester, och detta kan självklart bidra till svårigheter för resenärer som vill ta del av det bästa möjliga erbjudandet. Därför har vi sammanställt en omfattande prisanalys för våra konsumenter”, säger Lasse Skole Hansen, talesperson för momondo.

För svenska resenärer som planerar en semester inom Europa är det vanligtvis en säker insats att boka en flygning två månader i förväg. I genomsnitt kan du som svensk resenär hitta de billigaste biljetterna ungefär 63 dagar före avresan, som möjliggör för besparingar på upp till 56 procent. Om man väljer att boka sin avresa på en tisdag blir affären än mer tacksam, där en riktigt vass planerare kan pressa priserna med upp till 23 procent jämfört med att den som väljer att lägga sin avresa på en söndag, den påvisat dyraste dagen.

När det gäller resor utanför Europa däremot, bör svenska resenärer i genomsnitt boka sitt flyg 51 dagar i förväg för att spara så mycket pengar som möjligt, upp till 42 procent billigare jämfört med den som väljer att spontanboka under avresedagen, vilket inte föga förvånande är den värsta dagen att boka på. Likt resor inom Europa bör din avresedag även här vara på en tisdag då du kan spara upp till 13 procent i genomsnitt jämfört med om du väljer lördag som avfärdsdag.

(Foto: Kgbo)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.