Snö skapar förseningar och inställda flyg på Arlanda

Snö i kombination med kraftiga vindar gör att Stockholm Arlanda har en kraftigt försämrad kapacitet vilket skapar förseningar och många inställda flygningar under fredagen.

Under fredagsmorgonen har Arlanda drabbats snöoväder som i kombination med kraftiga vindar gör att kapaciteten på flygplatsen minskats kraftigt. Tidigare var endast en start- och landningsbana i bruk, vilket skapade stora förseningar och under morgonen har ett 15-tal flygningar ställts in från Arlanda. Nu är bana 1 och 3 i drift.

I nuläget är det inställda flygningar med SAS från Arlanda till bland annat Malmö, Ängelholm, Göteborg, Skellefteå, Umeå och Luleå. Samtidigt har många flygningar på väg till Arlanda försenats och ställts in på grund av vädret.

Enligt Flightradar24.com har ankomsterna till Arlanda en genomsnittlig försening på 79 minuter medan avgående trafik, så vida den inte är inställd, i genomsnitt är försenade 48 minuter.

Under förmiddagen är ett flertal flygningar försenade och enstaka i nuläget inställda. Det är dock risk för att fler flygningar kommer att ställas in på grund av väderleken.

(Foto: Karsten11)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.