SAS har tagit emot sin första A350

Under gårdagen lämnade Airbus över den första av totalt åtta Airbus A350-flygplan som SAS beställt och under fredagen kommer SE-RSA för första gången hem till Skandinavien.

I går, torsdag, överlämnade Airbus över den första Airbus A350 till SAS. Det första flygplanet, SE-RSA, med namnet Ingegerd Viking kommer under fredagen att flygas hem till Köpenhamn för första gången med avgångstid klockan 12.00 från Airbus i Toulouse.

Efter leveransflygningen till Köpenhamn kommer SE-RSA att flyga ett antal träningsflygningar för att trimma in besättningarna med den nya A350. Den 28 januari år 2020 blir det sedan premiär för A350 i SAS linjenät på sträckan Köpenhamn-Chicago. Under år 2020 kommer SAS även att använda Airbus A350 på flygningar från Köpenhamn till Beijing, New York, Tokyo, Shanghai, Hong Kong och San Francisco.

Med Airbus A350 får SAS ett helt nytt flygplan som minskar utsläppen med 30 procent och bullret med 40 procent vilket bolaget tillsammans med ett optimerat luftflöde ska ge bättre komfort för resenärerna ombord. Totalt kommer SAS att flyga med åtta Airbus A350 tillsammans med Airbus A330 och A340 på bolagets långlinjer som främst utgår från Köpenhamn, men även Stockholm och Oslo.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.