Ny VD med omedelbar verkan hos Air Leap

Air Leaps nuvarande VD Magnus Ivarsson lämnar sin position med omedelbar verkan och ersätts av Jon Melkersson som tidigare arbetat som Accountable Manager på Air Leap.

Styrelsen för Air Leap har utsett Jon Melkersson som ny tillförordnande VD för flygbolaget under ett antal månader framöver. Melkersson kommer att tillträda tjänsten med omedelbar verkan samtidigt som bolagets nuvarande VD Magnus Ivarsson, tidigare VD på Nextjet, fortsätter inom Air Leap i en stabsfunktion med inriktning på affärsutveckling.

Jon Melkersson skriver i ett mail till flyg24nyheter att han inte vill kommentera varför skiftet av VD sker med omedelbar verkan.

Air Leap grundades av resterna efter Nextjet som gick i konkurs i maj år 2018 och flyger idag på sex flyglinjer med SAAB 340 från Stockholm Arlanda, Oslo och Åland. Framöver kommer man även att ta in två ATR 72-500 som ska flyga från Åland och på bolagets nya linje Örnsköldsvik-Stockholm Arlanda. Under 2020 börjar Air Leap även att flyga ytterligare en norsk inrikeslinje från Oslo, Rørås-Oslo.

Enligt den ny tillträdde VD:n kommer Air Leap även att satsa på ATR-flygplan när framtidens flygplansflotta formas hos det svenska flygbolaget, vilket betyder slutet för SAAB 340 hos Air Leap.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.