Ytterligare flygbolag stoppar samtliga flygningar

Med en fallande turkisk lira och politisk instabilitet har det turkiska flygbolaget AtlasGlobal som tidigare flugit till Sverige, tvingats ställa in sina flygningar under en månads tid på grund av ekonomiska problem.

Det turkiska flygbolaget AtlasGlobal som tidigare flugit både till Stockholm och Köpenhamn har sedan den 26 november ställt in samtliga flygningar fram till den 21 december. Orsaken är ekonomiska problem för flygbolaget.

AtlasGlobals problem med ekonomin grundar sig i en dålig turkisk lira i kombination med ett ekonomiskt och politiskt instabilt läge i Turkiet, Syrien, Iran och Irak som påverkar flygbolagets flygningar negativit.

AtlasGlobal har en flygplansflotta som består av 16 flygplan från Airbus A320-familj, men fem står i förvar sedan tidigare enligt Flight Global. Bolaget har sin bas på Istanbuls nya flygplats och flyger därifrån till ett 20-tal destinationer i Europa och Mellanöstern.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.