SAS Ground Handling tappar stort avtal till konkurrent

Efter att SAS Ground Handling förlorat markservicen med Qatar Airways kommer 80 anställda inom SAS dotterbolaget att sägas upp, 50 i Sverige och 30 i Danmark.

SAS dotterbolag SAS Ground Handling förlorade nyligen ett potentiellt nytt kontrakt om markservice med Qatar Airways på Arlanda, Kastrup och Landvetters flygplatser. Det får nu konsekvenser för personalstyrkan som ska minskas med 80 anställda.

25 personer på Arlanda och 25 personer på Landvetter kommer att beröras av uppsägningarna medan 30 anställda kommer att sägas upp på Kastrups flygplats. Totalt har SAS Ground Handling cirka 3 300 anställda i Sverige och Danmark.

Qatar Airways var en relativt stor kund för SAS Ground Handling då flygbolaget trafikerade Köpenhamn och Stockholm med flera dagliga avgångar och en daglig avgång från Göteborg till Qatars huvudstad Doha. Qatar Airways använder sig av Boeing 777, Boeing 787 samt Airbus A350 på trafiken till Skandinavien.

På samtliga tre flygplatser har SAS Ground Handling förlorat det nya kontraktet med Qatar Airways till konkurrenten Menzies Aviation enligt Börsvärlden.

(Foto: Algkalv)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.