Sjöflygslinje planeras till Göteborg

Det danska flygbolaget Nordic Seaplanes som flyger från Aarhus hamn till Köpenhamn med sjöflygplan planerar nu för att börja flyga från Aarhus hamn till Göteborg under den kommande våren.

Nordic Seaplanes som idag flyger med DHC 6 Twin Otter i sjöflygskonfiguration mellan Aarhus hamn och Köpenhamn har nu planer på att börja flyga sina första utrikeslinje från Aarhus och destination blir Göteborg. Planerad trafikstart är till våren år 2020, och linjen ska flygas med en morgon- och kvällsrotation varje vardag med De Havilland DHC 6 Twin Otter.

Till en början planerar Nordic Seaplanes att flyga till Landvetters flygplats från Aarhus hamn, men om linjen visar sig bärkraftig kommer flygbolaget att ansöka om tillstånd att starta och landa i Göteborgs hamn för att erbjuda resenärerna city till city-flygplatser. Enligt check-in.dk kan även Säve flygplats bli aktuell för Nordic Seaplanes som alternativ då man inte ansökt om slottar på Landvetter ännu.

Det är ingen slump att Nordic Seaplanes planerar att börja flyga till just Göteborg då danska Sun Air of Scandinavia flugit mellan Aarhus och Göteborg mellan år 1993 och sommaren år 2019. Sun Air valde att lägga ner flygningarna mellan de båda ländernas näst största städer då man fasat ut sina Jetstream-flygplan som var ekonomiska för linjen Aarhus-Göteborg. Istället satsar Sun Air på en enhetsflotta med Dornier 328JET som inte är ekonomisk för flygningar mellan Aarhus och Göteborg.

Med en flygtid på 55 minuter och plats för 12 till 19 passagerare på varje tur tror däremot Nordic Seaplanes att man ska få ekonomi på sträckan då det finns en tydlig efterfrågan från näringslivet om direktflyg mellan Aarhus och Göteborg.

(Foto: Leif Jørgensen)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.