Stort allianssamarbete på gång för Norwegian

När Norwegians grundare Björn Kjos pratade under IATAs Wings of Change konferens i Berlin hintade han om att Norwegian framöver kommer att ingå i betydligt större samarbeten och allianser med andra flygbolag än vad man gör idag.

På IATAs konferens Wings of Change Europe i Berlin pratade Norwegians grundare Björn Kjos om att det norska lågprisflygbolaget planerar för flera större samarbeten med andra flygbolag framöver. Detta efter att man haft ett flertal intressanta möten med andra flygbolag.

Kjos ville dock inte lämna några detaljer om de framtida samarbetena, men sa till Routesonline att det kommer vara en mycket mycket större allians än något samarbete tidigare för Norwegian och att man kommer att få se en större alliansenhet formas.

Norwegians samarbete med Jetblue kan vara startskottet i det större samarbete och sedan de båda flygbolagen gjort klart med ett samarbete mellan sig hoppas Björn Kjos att Jetblues linjenät i USA ska kunna feeda resenärer till Norwegians långlinjer från USA till Europa. Jetblues planer på att starta långlinjetrafik från Boston och New York till London ser dock Kjos inte som konkurrens till Norwegian, utan han ser istället hela Jetblue som en partner och komplement till det norska flygbolaget.

Redan idag är Norwegian en del av easyJets samarbetsförsök för att bland annat stärka London Gatwick som en hubb, Worldwide by easyJet. Samarbete som förutom Norwegian och easyJet inkluderar tolv ytterligare flygbolag gör att resenärer kan boka flygresor på en biljett med byte mellan de olika flygbolagen.

(Foto: News Øresund – Johan Wessman)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.