Dallas framtida destination från Stockholm?

Köpenhamn och Stockholm är bland de största destinationer som inte har en direktlinje till Dallas, men Köpenhamn tror inte på linjen, vilket kan öppna upp för Stockholm.

Dallas Business Journal har tillsammans med OAG listat de största destinationerna från Dallas som i dagsläget inte har direktlinjer. På plats fyra och fem återfinns Köpenhamn respektive Stockholm som tillsammans genererar en trafik bestående av 13 540 resenärer årligen. De resenärerna tvingas idag till byte på någon flygplats i USA eller Europa för att nå sin destination.

Den destination som flest människor reser till som inte har direktflyg från Dallas är Tel Aviv med 18 075 resenärer årligen som sedan följs av Barcelona och Zürich.

Åter till Skandinavien så ger Köpenhamns flygplats Kastrup en eventuell direktlinje från Dallas till Danmark inte några stora chanser att fungera. Detta då passagerarunderlaget idag endast genererar cirka 40 resenärer dagligen från Dallas till Sverige/Danmark vilket är för litet för att bära en långlinje. Kastrup säger till check-in.dk att man har varit i kontakt med tilltänkta operatörer för flygningar till Dallas, men att man efter det kommit fram till att en linje till Dallas från Köpenhamn inte är aktuell den närmsta tiden.

Kastrup ger alltså en flyglinje till Dallas kalla handen, och kanske är detta ett läge för Stockholm Arlanda att satsa på en ny amerikansk långlinje till Texas utan konkurrens från Köpenhamn. Möjligheterna för en sådan linje är nog små när Kastrup tillsammans med deras tilltänkta operatör redan dömt ut linjen.

Dessutom är Dallas Fort Worth-flygplatsen ingen naturlig flygplats för vidare resor inom USA för exempelvis SAS då flygplatsen domineras av Oneworld-bolaget American Airlines. Detsamma gäller American Airlines som saknar samarbetspartners i både Köpenhamn och Stockholm för att kunna feeda in resenärer till en långlinje till Dallas. Däremot är Helsingfors en naturligare bytespunkt för American då även Finnair tillhör Oneworld.

(Foto: Gattacal)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.