Strejk lamslår Finnair

Strejken bland markpersonal på Helsingfors flygplats Vanda under måndagen gör att Finnair räknar med att endast kunna genomföra 120 av 377 planerade flygningar.

En sympatistrejk hos markpersonalen på Helsingfors Vanda flygplats under måndagen gör att Finnair tvingas ställa in närmare 260 avgångar. Det finska flygbolaget räknar med att endast kunna genomföra 120 flygningar under måndag.

”Finnair är inte en del av konflikten som lett till strejken, men vi påverkas ändå allvarligt och över 20 000 Finnairresenärer berörs av strejken”, säger Jaakko Schildt, Chief Operating Officer på Finnair. 

Finnair meddelar de resenärer som berörs av strejken via e-mail och SMS och erbjuder de att boka om sin resa gratis till efter strejken. Om det inte finns möjlighet för Finnair att boka om resenärerna kan man få tillbaka pengarna för köpt resa.

(Foto: Tiia Monto)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.