SAS ökar till USA

SAS skruvar upp sitt långlinjenät till USA nästa höst när man utökar antalet avgångar på fyra linjer jämfört med den tidigare planeringen inför hösten år 2020.

Från och med september år 2020 ökar SAS antalet planerade avgångar på fyra flyglinjer till USA från Skandinavien jämfört med vad man hade planerat för tidigare. Ökningen av antalet avgångar berör tre flyglinjer från Köpenhamn en från Oslo samtidigt som en flyglinje från Stockholm Arlanda senareläggs.

Från Köpenhamn blir det från den 18 september fler avgångar till både Miami och New York när SAS kommer flyga två dagliga avgångar till Newark jämfört med 13 avgångar i veckan tidigare. På Köpenhamn-Miami blir det fyra nya avgångar varje vecka vilket innebär sex avgångar i veckan med Airbus A330-300.

Även Köpenhamn-Boston utökas, men då från den 26 september, detta då Airbus A321LR gör premiär hos SAS. SAS ska flyga till Boston sex gånger i veckan istället för tidigare fyra gånger i veckan. A321LR ska enligt Airlineroute flyga Köpenhamn-Boston två till tre gånger i veckan till den 17 oktober år 2020 då det från den 18 oktober uteslutande blir trafik med A321LR på sträckan.

Från Oslo är det också Miami som står på agendan när det ska utökas. Oslo-Miami ska från 21 september flygas två gånger i veckan med Airbus A330, tidigare var det planerat för en avgång i veckan. Samtidigt så senarelägger SAS sina flygningar från Stockholm till Miami till den 19 september och då ska bolaget flyga två gånger i veckan på sträckan.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.