Strejk på Vanda skapar huvudvärk för Finnair

En strejk bland markpersonal på Helsingfors flygplats Vanda den 25 november kommer skapa stora problem för Finnair som nu erbjuder sina resenärer att boka om sina planerade resor på måndag.

På måndag den 25 november planerar det finska fackförbundet IAU för en strejk bland markpersonalen på Helsingfors flygplats Vanda. Strejken som är en stödstrejk, grundar sig i en konflikt mellan fackförbund och den finska posten och kommer att innebära stora problem för Finnair.

Finnair som har sin hubb på Vanda-flygplatsen erbjuder alla resenärer som har en resa bokad med flygbolaget på måndag att boka om sina resa gratis, antingen till den 21-24 november eller den 26-27 november.

Helsingfors flygplats varnar också för att störningar på grund av strejken med största sannolikhet kommer att ligga kvar även under tisdagen den 26 november. Även de övriga trafikerande flygbolag som SAS och Norwegian kan komma att drabbas av strejken på Finlands största flygplats.

(Foto: Tiia Monto)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.