Längdlandslaget köper biobränsle av SAS

Det svenska längdlandslaget har beslutat att investera i biobränsle för att reducera sina klimatpåverkande utsläpp. Laget köper biobränsle av SAS som motsvarar bränsleförbrukningen för åkares och ledares flygresor mellan Stockholm och Östersund under 2019.

Sedan i somras kan alla som flyger med SAS välja att köpa biobränsle, något som reducerar de klimatpåverkande koldioxidutsläppen med upp till 80 procent. Detta har även det svenska längdlandslaget tagit fasta på och de köper biobränsle av SAS som motsvarar deras resor mellan Stockholm och Östersund under 2019.

”Vi är otroligt stolta över längdlandslagets beslut att köpa biobränsle. Vi utvecklar kontinuerligt mer hållbara produkter och tjänster och ett sätt att bidra till det är att erbjuda möjligheten att köpa biobränsle. Därför är det glädjande att de svenska skidåkarna vill vara delaktiga i omställningen till ett mer hållbart sätt att resa. Förhoppningsvis blir fler inspirerade att följa deras exempel”, säger Karl Sandlund, EVP & Chief Commercial Officer, SAS.

SAS gör ingen vinst på bränslet som kunder som det svenska längdlandslaget köper och det adderas till det biobränsle som SAS redan köper in. En ökad användning av biobränslen är en grundförutsättning för ett mer hållbart flyg och för att SAS ska nå sin målsättning att minska de klimatpåverkande koldioxidutsläppen med 25 procent till 2030. SAS arbetar på olika sätt för att främja en storskalig produktion av hållbart biobränsle i Skandinavien. 

SAS använder enbart biobränsle med råvaror som inte påverkar tillgången till grödor som används för livsmedelsproduktion, tillgången till dricksvatten eller den biologiska mångfalden, och som använder så små arealer som möjligt. 

Biobränsle levereras till SAS baserna i Stockholm, Oslo och Köpenhamn, eller till en lämplig flygplats så nära produktionsanläggningen som möjligt. Dagens regelverk tillåter att upp till 50 procent biobränsle blandas med det fossila bränslet per flygning.

(Foto: Victoria Ström)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.