Även SAS ATR i nya färger

I förra veckan levererades SAS första flygplan i bolagets nya färger och nu har flygplan nummer två kommit med nya färger och det är en för SAS ny ATR 72-600 som flygs av Regional Jet.

I dagarna har det andra flygplanet i SAS nya färger levererats. Flygplan nummer två är en ATR 72-600 som tillhör estniska Regional Jet och flyger på SAS linjenät och ska sättas i trafik inom de närmsta dagarna. Precis som för det första flygplanet i SAS-färger, en Airbus A320neo, kommer ATR:en med registreringen ES-ATI att baseras på Stockholm Arlanda.

Flygplanet, ES-ATI är dock inte nytt utan är närmare sju år gammalt och har tidigare flugit för indiska JetKonnect som var ett dotterbolag till konkursade Jet Airways. Sedan ES-ATI lämnade Indien i februari har flygplanet stå i förvar på Sønderborgs flygplats i Danmark fram tills den 19 oktober. Då flögs ATI till Tallinn för att målas om i SAS nya färger och sedan den 19 november är flygplanet tillbaka i Danmark, men då på Billunds flygplats i väntan på att sättas i trafik.

Förutom SAS nya målningen har även ATR:erna i SAS färger fått en svart ram runt cockpitfönsterna, så kallad tvättbjörns-ram som infördes först på Airbus A350-flygplan. Orsaken till den svarta färgen runt om cockpit är dock inte designmässig, utan för att minimera kostnaderna vid byte av ett cockpitfönster då man istället för att måla med färgtonen för varje flygbolag använder svart färg till så många flygbolag som möjligt.

(Foto: Billund Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.