Ytterligare ny ATR till BRA

BRA fortsätter att satsa framåt och planerar nu för att ta in ytterligare en fabriksny ATR 72-600 till sin flotta, utöver de fyra bolaget redan väntar på.

I mitten av september blev det klart att BRA leasar ytterligare fyra nya ATR 72-600 för att ersätta äldre ATR 72-500. Nu kommer BRA att ta in ytterligare en fabriksny ATR 72-600 utöver de fyra nya som ska börja levereras under 2019.

Leverans av det allra nyaste flygplanet planeras i månadsskiftet mars-april och det kommer bland annat att användas på bolagets nya Örnsköldsviks-linje. Det blir samma leverantör av detta flygplan som de tidigare fyra: Singaporebaserade bolaget Avation PLC.

Även det femte nya ATR-flygplanet kommer att ha samma kabinkonfigurering som de flygplan som idag finns i BRAs ATR-flotta, med nyare, modernare och ännu lättare stolar.

Medelåldern på BRAs egen flygplansflotta blir två år och sammantaget kommer BRA att flyga med 15 sprillans nya ATR 72-600 när alla leveranser är klara. Dessa kompletteras från slutet av mars med Embraer 190 som ska flygas av German Airways.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.