Ny koncernchef klar hos Norwegian

Norwegians styrelse har nu gjort klart med en ny koncernchef som blir Jacob Schram från och med 1 januari 2020. Samtidigt fortsätter den tillfällige koncernchefen Geir Karlsen som finansdirektör och vice koncernchef för bolaget. 

Den 57-årige norrmannen Jacob Schram blir ny koncernchef hos Norwegian från den 1 januari 2020. Detta efter att finansdirektören Geir Karlsen hoppat in som tillfällig koncernchef sedan juli då Bjørn Kjos drog sig tillbaka.

Norwegians nya koncernchef Jacob Schram har 30 års erfarenhet från stora internationella företag. Han har tidigare innehaft chefspositioner på Circle K, Statoil Fuel & Retail, McDonalds och McKinsey. Som koncernchef ansvarade han för börsnoteringen av Statoil Fuel & Retail ASA 2010.

”Efter en gedigen rekryteringsprocess är jag mycket glad över att kunna meddela att vi har anställt Jacob Schram som ny koncernchef på Norwegian. Hans omfattande erfarenhet av ledarskap från globala företag, sitt tydliga kundfokus och värdeskapande förmåga är precis vad Norwegian behöver när företaget nu går in i en ny fas där tillväxten avtar och vi ska fokusera på lönsamhet”, säger Niels Smedegaard, styrelseordförande på Norwegian. 

Schram har också utmärkt sig som författare med boken ”The Essence of Business”. Tiden efter Circle K har han ägnat åt investeringar inom startupbolag, hållit föreläsningar relaterade till sin bok och ”Future mobility 2030” samt varit Senior Advisor på McKinsey. Schram har en magisterexamen i ekonomi från Copenhagen Business School.

”Norwegian har skrivit historia inom luftfart och det är en ära att bli koncernchef för det här bolaget. Med min erfarenhet ser jag fram emot att bygga vidare på det som Bjørn Kjos, Geir Karlsen och resten av Norwegians ledning har skapat tillsammans med duktiga medarbetare på bolaget. Den viktigaste uppgiften för mig blir att Norwegian ska återgå till lönsamhet och ytterligare befästa sin position som en stark aktör inom internationell luftfart”, säger koncernchef Jacob Schram.

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.