KLM ökar kapaciteten med större flygplan

KLM fortsätter att förbereda sin flygplansflotta inför framtiden och nu har man utökat sin order från Paris Air Show hos Embraer till 21 E192-E2 som ska flygas av KLM Cityhopper.

KLM Cityhopper flyger idag med 17 Embraer 175 samt 32 Embraer 190 på regionala flyglinjer i Europa från KLMs Amsterdam-hubb. Även framtidens flygplansflotta kommer att bestå av Embraer-flygplan då KLM utökat sin beställning på Embraer E195-E2 hos den brasilianska flygplanstillverkaren till 21 flygplan avsedda för KLM Cityhopper.

KLM har även option på ytterligare 14 stycken Embraer E195-E2 att utnyttja sedan sex stycken omvandlats till sex fasta beställningar. Den ursprungliga ordern på Embraer-flygplanen presenterades under Paris Air Show i somras och har ett värde på 2,5 miljarder amerikanska dollar.

De första leveranserna av E2-flygplanen kommer att ske under det första kvartalet år 2021 och är då ett välkommet tillskott, med 44 respektive 32 fler stolar än Embraer 175 och 190. Detta då Amsterdam Schiphol har kapacitetsbrist och det är mycket svårt att addera nya frekvenser till och från storflygplatsen. Tillväxten måste istället koncentreras till att flyga med större flygplan än tidigare.

(Foto: Clemens Vasters)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.