Ny direktlinje till Japan från Stockholm

Stockholm Arlanda Airport utökar antalet långlinjer när japanska ANA startar en direktlinje mellan Stockholm och Tokyo till sommaren. Det är över 30 år sedan Arlanda hade en direktförbindelse till Tokyo.

Med start till sommaren kommer ANA, All Nippon Airlines, som är Japans största flygbolag, flyga direkt mellan Stockholm och Tokyo Haneda. Cityflygplatsen Tokyo Haneda är det stora inrikesnavet för att nå fler destinationer i Japan och är även Japans största flygplats med 87 miljoner passagerare årligen. Linjen blir nu den snabbaste flygvägen från Skandinavien till Japan, som är en av Sveriges viktigaste exportmarknader i Asien.

”Japan är en av Sveriges viktigaste handelspartners och under senare tid har vi sett betydande japanska investeringar i Sverige. Den nya direktlinjen är efterlängtad bland svenska exportföretag och den kommer att stärka den svenska besöksnäringen. Vi är mycket glada över att tillgängligheten mellan Sverige och Asien nu kraftigt stärks genom den satsning som ANA gör på Arlanda, säger Jonas Abrahamsson, VD och koncernchef för Swedavia.

Antalet resenärer som flög mellan Stockholm och Tokyo har ökat med hela 50 procent under det senaste året. Med det växande affärsutbytet mellan länderna och ett stort antal turister som reser i båda riktningarna växer behovet av större tillgänglighet mellan länderna. Senast Sverige hade en direktlinje till Japan var för över 30 år sedan enligt ett pressmeddelande från Swedavia.

Det är inte klart vilket datum, tidtabell och flygplanstyp som ANA ska börja flyga till Stockholm. Detta ska presenteras under mitten av december då även biljettförsäljningen ska inledas. Under den kommande sommaren kommer ANA även att börja flyga till Istanbul, Milano, Moskva och Shenzhen från Haneda-flygplatsen.

(Foto: BriYYZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.