Embraer 190 ersätter Avro RJ hos BRA

Det blir det nybildade tyska flygbolaget German Airways som blir BRAs jetoperatör när bolagets egna Avro RJ fasas ut i mars nästa år. Flygplanstyp blir Embraer 190 och den ska flyga från Stockholm till Göteborg och Malmö.

Från och med mars nästa år kommer BRA endast att flyga med ATR 72-600-flygplan i sin flotta. Detta då flygbolaget bestämt sig för att fasa ut sin Avro RJ-flygplan och istället köpa in de jetflygningar man ska utföra från ett annat flygbolag.

Nu står det klart att det är det tyska flygbolaget German Airways som blir BRAs jetoperatör och de ska flyga med Embraer 190-flygplan på sträckorna Malmö-Stockholm Bromma och Göteborg-Stockholm Bromma.

Mellan Malmö och Stockholm Bromma blir det upp till 13 flygavgångar per vardag i vardera riktningen med det nya jetflygplanet, samt fyra till åtta avgångar under lördagar och söndagar med Embraer 190.

Mellan Göteborg och Stockholm Bromma blir det upp till 12 avgångar per vardag i båda riktningarna i mars nästa år, varav fyra med det nya jetflygplanet och åtta med bolagets moderna turbopropellerflygplan ATR 72–600. Under lördagar blir det tre avgångar och under söndagarna blir det fyra avgångar, varav en med jetflyg.

German Airways bildades nyligen genom ett sammangående av de tyska flygbolagen WDL Aviation och LGW som båda ägnar sig uteslutande åt wet-lease-flygningar.

(Foto: BRA)

En kommentar

  1. Flygbolagen har förvandlats till resebyråer som låter underleverantörer utföra det operativa arbetet. Man försöker maskera inhyrda flygplan i egna färger och klä inhyrd besättning i egna uniformer i tron att passagerarna inte ska märka något. Man säljer oxfilé och levererar sojabiff…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.