Air Leap har slutat flyga Stockholm-Åbo

Ett passagerarantal samt ett framtida bokningsläge som är för dåligt har gjort att Air Leap slutat att flyga mellan Stockholm Arlanda och Åbo

Air Leap har sedan slutet av augusti trafikerat sträckan Arlanda-Åbo men en rotation på morgonen och en på eftermiddagen under vardag. Tyvärr har passagerare antalet och bokningsingången inte varit enligt förväntan skriver Air Leap i ett pressmeddelande. På grund av de låga passagerarsiffrorna har man beslutat att upphöra med trafiken från och med den 18 november på sträckan.

Air Leap flög Stockholm-Åbo med en SAAB 340 i konkurrens med SAS som trafikerar linjen med ATR 72-600 upptill fem gånger per dag. SAS kan förutom fler avgångar, även erbjuda enkla möjligheter att resa vidare ut på bolagets linjenät via Arlanda.

Passagerare som redan har bokat resor med Air Leap efter den 18 november kommer att bli kontaktade av Air Leap inom kort och biljetter som ej kan nyttjas kommer att återbetalas.

”Det känns naturligtvis väldigt tråkigt att ta ett sådant här beslut. Resultatet på linjen har inte varit enligt förväntan. En avveckling av den linjen blir därför naturlig så vi kan fokusera på våra övriga linjer”, säger Magnus Ivarsson, VD på Air Leap.

I början av februari planerar Air Leap för att börja flyga Örnsköldsvik-Stockholm i konkurrens med både BRA och Sveaflyg efter att SAS beslutat sig för att sluta flyga sträckan.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.