SAS minskar på Hong Kong

Som ett resultat av en minskad efterfrågan kommer SAS att minska sin kapacitet med 20 procent till Hong Kong från och med fredag den 22 november.

SAS Hong Kong-linje som utgår från Köpenhamn har, precis som många andra flyglinjer till Hong Kong drabbats av en minskad efterfrågan på grund av oroligheterna i finansstaden. Den minskade efterfrågan, som främst kommer från fritidsresenärer, innebär att SAS redan från den 22 november minskar kapaciteten med 20 procent till Hong Kong genom att dra in en rotation i veckan.

SAS flyger idag till Hong Kong fem gånger i veckan, onsdagar, torsdagar, fredagar, lördagar och söndagar, men från och med den 22 november försvinner rotationen på fredagar. Den återkommer dock tillfälligt under jul och nyår då efterfrågan är högre. Vanligtvis flyger SAS till Hong Kong med en Airbus A340-300.

Finnair, som är ett av de största europeiska flygbolagen i Hong Kong kommer däremot inte att minska på sin kapacitet på flygningarna från Helsingfors. Enligt en presstalesperson på flygbolaget övervakar man dock läget noggrant, men tillsvidare fortsätter man med två dagliga avgångar till Hong Kong.

Under de senaste månaderna har antalet passagerare minskat med drygt tio procent varje månad på Hong Kongs internationella flygplats och det motsvarar ungefär 800 000 färre resenärer varje månad.

(Foto: Kentaro Iemoto)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.