SAS A320neo i nya färger levererad till Stockholm

Den 15 november flög SAS sin första Airbus A320neo i de nya färgerna från Airbus fabrik i Toulouse till Stockholm som därmed blev först av SAS hubbarna att ta emot ett flygplan med den nya målningen.

I slutet av oktober flög SAS första Airbus A320neo i bolagets nya färger för första gången. Efter tester och provflygningar har nu flygplanet, SE-ROJ, levererats till SAS från Airbus. Den 15 november flög SE-ROJ som SK9150 från Toulouse till Stockholm Arlanda där flygplanet landade runt klockan 16, och blev med det först att flyga med SAS nya målning i Skandinavien.

När SE-ROJ, som fått namnet Skule Viking ska sättas i trafik är i nuläget inte känt. Framöver kommer flygplan som redan finns i SAS flotta att målas om och till en början är det ett antal Airbus A320/321ceo följt av en Boeing 737-700 samt två Airbus A330-300. SAS räknar med att ha målat om samtliga flygplan i sin flotta under år 2024.

Behovet av att måla om flygplan kommer dock att försvinna i takt med att SAS fasar ut Boeing 737 NG till förmån för Airbus A320neo som hädanefter kommer att levereras i de nya färgerna direkt från fabrik. Detsamma gäller de åtta Airbus A350 samt tre A321LR som SAS har på order hos den europeiska flygplanstillverkaren.

(Foto: Aviation Toulouse)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.