Emirates köper A350

En på förhand ljummen Dubai Airshow har hettats upp något efter att Emirates lagt en order på 50 nya Airbus A350-flygplan som ska levereras från år 2023.

På förhand såg många Dubai Airshow 2019 som en ljummen tillställning sett till nyheter och flygplansbeställningar. Under Dubai Airshows första dag i söndags blev det endast två nya flygplan som beställdes men dag 2 presenterade Emirates en order på 50 nya Airbus A350-900 XWB.

Ordern på 50 flygplan har ett värde på 16 miljarder amerikanska dollar enligt listpriset och de första flygplanen ska levereras från år 2023. Sedan ska samtliga 50 Airbus A350 vara på plats hos Emirates fem år senare.

Airbus har även kammat hem en stororder hos lågprisflygbolaget Air Arabia under Dubai Airshow på totalt 120 flygplan som inkluderar 73 stycken Airbus A320ceo/neo samt 23 Airbus A321XLR. Det är en stor order för Air Arabia då flygbolaget idag flyger med 41 Airbus-flygplan.

(Foto: Emirates)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.