Propellerflygplan har havererat på Malmö Airport

Ett propellerflygplan av typen Beech Baron har under söndagseftermiddagen havererat på Malmö Airport. Enligt uppgifter ska det ha funnits två personer ombord.

Strax efter klockan 16.30 under söndagen har ett propellerflygplan med två personer ombord havererat på Malmö Airport. Det är i nuläget oklart vad som hänt med flygplanet och varför.

Klart är dock att de båda personerna är oskadda och ska ha befunnit sig utanför flygplanet när räddningstjänst nått dit. Flygplanet som havererat befinner sig på start- och landningsbanan 17/35 och blockerar den.

Enligt SVT tappade flygledningen kontakten med flygplanet som sedan landade på bana 17 och gled på landningsbanan med gnistbildning som följd. Mycket talar alltså för att landställen inte var utfällda vid landningen.

Hör på flygtrafikledningen när flygplanet går in för landning (LiveATC.net)

Flygplanet som havererat är av typen Beech 95-B55 Baron. All flygtrafik på Malmö Airport är just nu inställd och beräknas komma igång runt klockan 19.45. I nuläget berör det främst flygningar utförda av SAS, BRA och Norwegian till och från Stockholm. BRAs flygning TF 180 från Stockholm Bromma landar istället på Ängelholm Helsingborg Airport.

(Foto: Jack Snell)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.